2015. május 7., csütörtök

Bebino lice je izraz otvorene knjige

Beba već od rodjenja koristi svoje komunikacijske signale.Roditelji ako posmatraju bebino lice tačno znaju po izrazu lica, gugutu, pokretu šta beba želi u datom trenutku.
Zadovoljna beba lepo spava, sita je i srećna, kada otvori oči smeška se.Tada je majka mirna.
Beba je gladna mladje bebe snažno i energično plaču, zajapure se u licu, skupljaju usta isplaze jezik to je znak da treba nahraniti.
Vreme za spavanje beba je kenkava, trlja oči ručicom petlja po licu, neraspoložena je, troma i pospana nekad malo i zaplače.
Zaigrano veselo dete sa vedrim osmehom na licu, sjaj u očima, vidi se da je sito i odmorno, spremno za zabavu i igru, veoma je raspoložena.
Preplašena beba, kada čuje zvuk, tresak, buku širom otvara oči, ručice skuplja pa se raširi, nožice zgrči i vuče prema stomačiću.To je normalna pojava u tom trenutku, radi se o urodjenom refleksu koji će nestati oko šestog meseca.
Ljuta i mrzovoljna beba sa zarumenilom licem, napregnuta usta, snažan vrisak je znak da je besna i problem treba rešiti sa igračkama ili šta je već potrebno.
Beba je sposobna da vas šarmira odnosi se za bebu koja već samostalno sedi i može nešto loše da uradi, da uzme kašiku hrane i umesto da pojede sipa na pod.Mame se ne ljute jer za bebu znači zabavu, još je rano za objašnjenje.
Beba izražava dosadu želite da se igrate pokazajući igračke, medjutim beba nije zainteresovana i okreće glavicu.Pokazuje dosadu, ne želi da se druži.Ostavite u krevetcu sa igračkama, a vi radite vaš posao.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése